Lysá hora 2017

Výlet, výšlap na Lysou horu

Pokud sledujete můj Instagram, tak víte že jsem nedávno byla s kámošem na výšlapu. Tak jsem se rozhodla s vámi podělit o moje zkušenosti a jaké to bylo.

Původně nás mělo být více (měla jet ještě moje kámoška) ale nakonec jsme byli jen 2,ale nevadí, stejně to stálo za to, jenom si myslím že ve více lidech to je lepší, zažijete více srandy, ale dá se to i ve dvou.


Jak se tam dostat?

Pokud jste z havířova, tak se musíte dostat do Ostravy, kde pak nastoupíte na vlak do Frýdlantu nad Ostravicí, poté pak přestoupíte na vlak přímo do Ostravice, odkud se pak dostanete na Lysou nebo smrk. Takhle jsme teda jeli mi. Určitě je to lepší autem, ale i takhle se to dá, spoje na sebe pěkně navazují.


V kolik tam jet? Kdy je ideální čas?

Abyste si to pořádně užili, doporučuju tam jet brzo ráno, cesta vlakem taky něco trvá, takže je lepší si přivstat a být tam brzo. Taky, pokud si chcete na Lysé dát oběd a odpočinout si, je lepší jít ráno, taky si můžete dávat pauzy, které se rozhodně hodí. Vemte si že nahoru se jde tak 2 hodiny a pak zpátky dolu, poté cesta vlakem... Takže rozhodně ráno, je to ráno i "hezčí" odpoledne tam je hodně lidí a není to prostě ono. Brzo ráno je lepší atmosféra, teda takhle  to působilo na mě. 


Další užitečné rady a tipy:

 Doporučuju si vzít mapu nebo mobil, vyplatí se to. 
Dále si vemte boty s pevnou podrážkou!!! všude jsou kameny, takže pokud nechcete mít zničené nohy a chcete pak chodit, berte pohodlné a pevné boty. 
Taky si raději vemte mikinu, nebo něco, kdyby se ochladilo, na vrchu může byt trošku chladněji. Také si vemte pláštěnku (ale když víte že bude hezky, není potřeba) 
Pak si vemte pití a svačinu, ale to je jasné :-D


Jak tam bylo a jaké to bylo?

Bylo tam krásně, na vrcholu je krásny výhled, opravdu doporučuju zajít, je to něco tak krásného, zkrátka to stojí za tu námahu. Sice vás bolí nohy a jste unavený, ale stojí to rozhodně za to. zlepšíte si kondici a děláte něco pro zdraví, takže to je super. Ale párkrát jsem to chtěla vzdát, jenže ta motivace byla silnější rozhodně mi to pomohlo. Hlavně je tam klid a krásně, zapomenete tam na okolní svět a zrelaxujete se. Rozhodně tam pojedeme někdy znova. Nádherný výhled a klid.
Fakt tam je krásně, příjemná změna od města. Je to teda namáhavé, ale dá se to zvládnout :)


FOTKY NAJDETE I NA INSTAGRAMU



 

 



Komentáře

  1. Rozhodně to stálo za to. Škoda jen, že mi přesně v polovině, tedy při sestupu zdechl telefon. Nadruhou stranu, stále lepší, než kdyby zdechl na začátku, jelikož GPS a data byly jediné věci, které nás na vrchol hory dostaly :-) Příště bych to viděl na Sněžku :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář :_D
      Takže sněžka, beru na vědomí :-D btw. základ jsem obstaralá já :_D

      Vymazat
  2. Ach, jak mě mrzí, že jsem nemohla jít... :/ Ale příště jdu rozhodně taky! A budu zpívat, tak pozor! :D :P
    Jinak pěkný článek a skvělý blog :3

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Já a cestování :D

WHAT! :-D "Zajímavý článek"